Ob 5.26 uri 22 letni voznik z BMW-jem norel po naselju , plačal bo 1200 evrov


Policisti v času od 16. 9. do 22. 9. 2019, ko poteka evropski teden mobilnosti poostreno nadzirajo cestni promet, s poudarkom na ugotavljanju prekoračitev hitrosti ter nepravilne uporabe naprav in opreme, ki ovirajo vidno in slušno zaznavanje med vožnjo.


Policistki PP Ptuj sta tako dne 17. 9. 2019 v zgodnjih jutranjih urah na Puhovi ulici na Ptuju izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti. Zaradi prekoračitve največje dovoljenje hitrosti na cesti v naselju, sta ob 5.26 uri ustavili 22 let starega voznika osebnega avtomobila znamke BMW, ki je na cesti v naselju vozil s hitrostjo 110 km/h. Ker je voznik na cesti v naselju vozil s hitrostjo, ki je za več kot 50 km/h večja od največje dovoljene hitrosti, sta policistki vozniku prepovedali nadaljno vožnjo, začasno odvzeli vozniško dovoljenje na podlagi 113.a člena Zakona o prekrških in na Okrajno sodišče na Ptuju podali obdolžilni predlog.


Za takšno kršitev je po Zakonu o pravilih cestnega prometa predpisana globa 1.200,00 eur, vozniku motornega vozila pa se izreče tudi 18 kazenskih točk. Policisti opozarjamo, da neprilagojena hitrost vožnje še zmeraj predstavlja najpogostejši vzrok prometnih nesreč s hujšimi posledicami, zato bodo policisti še naprej proaktivno izvajali nadzor cestnega prometa v smislu zagotavljanja varnosti vseh udeležencev v cestnem prometu.

The post Ob 5.26 uri 22 letni voznik z BMW-jem norel po naselju , plačal bo 1200 evrov appeared first on skandal24.si.