Novinar POP švercal ilegalce!? Ironija, kaj so zapisali v opravičilo


V nedeljo so policisti na južni meji prijeli novinarja športnega programa POP TV in Kanal A, ki sta oba v lasti Pro Plusa. Mediji in družabna omrežja razkrivajo, da gre za 29-letnega Žigo Lesjaka, znanega po prenosih motociklizma.  Robert Perc, vodja Operativno-komunikacijskega centra Novo mesto, razkriva dogajanje: »Minulo nedeljo popoldne so policisti na Čatežu ob Savi ustavili dva avtomobila z ljubljanskimi tablicami. V vsakem od njiju so bili po štirje tujci, domnevno državljani Pakistana. V postopku se je izkazalo, da so v Slovenijo prišli zunaj mejnega prehoda.«  Novinarja so že privedli preiskovalnega sodnika, ki ga je zaslišal. Potem ko je odjeknila novica, so takoj prenehali sodelovati v omenjeni medijski hiši.


Kaj pravijo na POP TV?


»V uredništvu obžalujemo, da se je dogodek zgodil. O ravnanju novinarja zunaj delovnega mesta nismo bili obveščeni, prav tako se nismo zavedali morebitnih osebnih okoliščin, v katerih se je znašel naš nekdanji novinar. Ne glede na to, da do morebitne pravnomočne obsodilne sodbe sodnega postopka za vsakega osumljenca velja domneva nedolžnosti, in ne glede na nadaljnji razvoj dogodkov v konkretni zadevi, smo se odločili, da z novinarjem takoj prekinemo sodelovanje,« so zapisali na uredništvu POP TV.


Ironija


Ob tem so malce ironično zapisali, da bodo o izkoriščanju stisk beguncev, žrtev tihotapstva, še naprej obsežno poročali. Lesjak pa za komentarje ni dosegljiv.


The post Novinar POP švercal ilegalce!? Ironija, kaj so zapisali v opravičilo appeared first on skandal24.si.