Novinar Demokracije Gašper Blažič ima za seboj prvi del dopusta: »Sanje so se mi uresničile«

Dolgoletni novinar Demokracije ter urednik njenega spletnega portala Gašper Blažič se je pred kratkim vrnil z dvotedenskega dopusta. Kot pravi, se mu je želja uresničila, saj je en teden preživel v kampu. »Z ženo sva preživela en teden v najeti prikolici v Kranjskem kampu pri Premanturi na jugu Istre,« nam je zaupal.


Gašper Blažič (Foto: osebni arhiv)

In kakšni so vtisi? »Že pot do tja je bila zanimiva. Vzela sva si malo več časa, na kratko sva se ustavila v Strunjanu na kosilu, nato pa ob istrski obali nadaljevala pot. Nisva uporabila avtoceste. Lahko rečem, da je Kranjski kamp, kjer dopustuje ogromno Slovencev, zelo prijeten prostor. Veliko sence, zrak dobesedno diši po borovcih, na širšem območju Istre sicer najdete tudi polno cvetočih oleandrov. Lep razgled na bližnji Medulin. Med zanimivimi dogodki je bila maša v čast Srca Jezusovega na prostem in sicer pri Vinkuranu, pri kapelici. Pa ob odhodu obisk svetišča sv. Foške blizu Vodnjana,« nam je povedal. »Edina nekoliko stresna izkušnja je bil obisk divjih prašičev, ki so ob mraku prihajali tudi v kamp. Eden je zdrvel mimo naju in zapustil kamp skozi luknjo v ograji.« Kljub temu pa so njegovi vtisi zelo lepi: »Simpatičen prostor, vsi prijazni. Prideva še kdaj.«


Potem pa še toplice


Pot sta nato v nedeljo nadaljevala preko osrednje Istre po avtocesti preko Reke do Karlovca, saj sta se odpravila še na tradicionalno dopustovanje med vinogradi vzhodnih Gorjancev, pot pa sta izbrala preko Krašića in Žumberka. »Vendar naju je zadržala zapora ceste zaradi dirke, tako da sva kar nekaj ur ostala v Krašiću, kjer je bil rojen kardinal bl. Alojzij Stepinac, tam je tudi umrl. Ko so cesto odprli, sva se odpravila na popotovanje po Žumberškem pogorju, ki je precej ‘Bogu za hrbtom’, kakor se temu reče. Tam je tudi mejni prehod, ki je odprt samo podnevi. Na slovenski strani sva si privoščila večerni narezek na izletniški kmetiji v kraju Planina v Podbočju, saj kosila nisva imela. Naslednji teden sva večinoma preživela kar v legendarnih Klunovih toplicah. V teh vročih dneh je osvežitev prišla zelo prav. Seveda kljub dopustu nisem mogel izklopiti dogajanja v Sloveniji, tako da nadaljujem s polno paro v tem tednu,« je še dejal.


The post Novinar Demokracije Gašper Blažič ima za seboj prvi del dopusta: »Sanje so se mi uresničile« appeared first on Kuloar.