Novi pokalni zmagovalec je HK SŽ OlimpijaOdlična organizacija in dobra ledena ploskev dvorane z ledom Zlato polje sta že drugo leto zapored odprla hokejsko sezono v članski konkurenci. Pokalni zmagovalci so postali hokejisti HK SŽ Olimpije, izjave po tekmi njihovega trenerja Jureta Vnuka pa so pobalinske in nesramne. Že res, da so trenutno najboljši, a to ni vse.


S prvo tekmo četrtfinala, med hokejisti HK Slavija Junior in HK TRUE Celje, se je v dvorani z ledom Zlato polje v sredo začelo letošnje tekmovanje za Pokal Slovenije 2019, v katerem so nastopili hokejisti HK SŽ Olimpije, HDD SIJ Acroni Jesenice, HK Triglava, HK Slavije Junior, HK TRUE Celja, HD Maribor in HD Hidria Jesenice.


V prvi četrtfinalni tekmi so v sredo hokejisti HK Slavija Junior  s 5:2 (1:0,

1:1, 3:1) premagali hokejiste HK TRUE Celje, druga tekma četrtfinala, med hokejisti

HDD SIJ Acroni Jesenice in HD Maribor, pa se je končala zs 20:0 (6:0, 8:0, 6:0) za

hokejiste HDD SIJ Acroni Jesenice.


V četrtek se je odigrala le ena tekma četrtfinala saj so se hokejisti HK Triglava že neposredno uvrstili v polfinale. Tekmo med hokejisti HK SŽ Olimpije in HD Hidria Jesenice so s 6:0 (2:0, 2:0, 2:0) dobili hokejisti HK SŽ Olimpija in se uvrstili v polfinale.


V petek so hokejisti odigrali obe polfinalni tekmi hokejskega Pokala Slovenije.


V prvi tekmi, med hokejisti HK Slavija Junior in HDD SIJ Acroni Jesenice, so z zmago  6:1 (3:0, 3:0, 0:1) slavili hokejisti GDD SIJ Acroni Jesenice. Med strelce za HDD SIJ Acroni Jesenice so se vpisali Gašper Glavič, Urban Sodja, Jaka Ankerst, Jaka Sodja, Blaž Tomaževič in Andrej Hebar. Druga tekma med hokejisti HK SŽ Olimpija in HK Triglava pa se je končala z rezultatom 4:2 (1:0, 0:0, 3:2) za hokejiste HK SŽ Olimpija. Za HK Triglav

sta zadela Miha Ahačič in Žan Zupan. Čeprav so hokejisti kranjskega HK Triglava

izgubili tri igralce (Nace Vilfan in Sebastjan Grošelj sta odšla v Celje, Blaž Škrjanec

pa je zaradi šolskih in družinskih obveznosti prenehal sz igranjem hokeja) in igrali brez

dveh poškodovanih (Luka logar in Krištof Potočnik) ter odsotnega Matica Štenklerja,

so se lepo upirali favoriziranim hokejistom ljubljanske HK SŽ Olimpije in pokazali

všečno igro, s tem pa pokazali tudi, da bodo še kako pomembno vlogo igrali tako v državnem članskem prvenstvu, kot v mednarodni hokejski ligi.


Zmagovalci hokejskega Pokala Slovenije za leto 2019 so hokejisti HK SŽ Olimpije, ki so v sobotnem finalu pred nabito šolno dvorano Zlato polje premagali hokejiste HDD SIJ Acroni Jesenice z 8:4 (3:3, 3:1, 2:0). Za Jeseničane so zadetke dosegli Jaka Šturm, Jaka Ankerst, Blaž Tomaževič in Andrej Hebar. Jeseničani so zelo slabo tokrat igrali obrambo, za

nameček pa so ta večer imeli v golu slabo razpoloženega vratarja Žigo Kogovška.


Po končani tekmi je kapetan HK SŽ Olimpije Žiga Svete iz rok predsednika HZS

Matjaža Rakovca prejel pokal, ga visoko dvignil in slavje ob osvojitvi prve lovorike se

je za Ljubljančane začelo. Ta zmaga v dvoboju hokejistov HK SŽ Olimpije in HDD SIJ

Acroni Jesenice pa je pa Ljubljančane že druga po vrsti v tekmovalni sezoni 2019 –

2020, saj so Jeseničane premagali že na Poletni ligi Bled 2019.


“Mislim, da je bil tak razplet po pričakovanju, saj je Olimpija trenutno naše najmočnejše in urejeno moštvo. Jeseničani potrebujejo močnejšo obrambo, ključ tega se vidi, saj je

bilo osem prejetih golov malo preveč in morajo še veliko delati. Ostala moštva Triglav, Slavija in Celje so izenačena in pričakujem izredno izenačeno državno prvenstvo. S tekmo proti Olimpiji sem jaz osebno zelo zadovoljen. Imeli smo kratko klop in imamo mlade igralce. Dve tretjini smo se zelo dobro upirali, pozneje nas je zmanjkalo, zaradi kratke klopi, upam pa, da bo v nadaljevanju sezone boljše, saj se bodo vrnili nekateri poškodovani,” pa je tekmovanje za Pokal Slovenije 2019 ocenil trener hokejistov Triglava Edo Hafner.


Izjave, ki so pokončanem tekmovanju prihajale s strani HK SŽ Olimpije, predvsem s strani trenerja Jureta Vnuka, pa so prav žaljive. Kritizirati organizacijo, led, dvorano in vse po vrsti res ni na mestu, sploh še če vemo, da njegovi hokejisti niso mogli normalno trenirati, saj se zaradi megle na njihovem ledu ni videlo iz gola v gol. Veliko delo so opravili Gorazd Drinovec, Rok Stipanovič, Mitja Kern in neumorni Dejan Švegelj, ki je skrbel da je bil led pripravljen, kot je to potrebo za igranje hokeja.


Jože Marinček