Novi medijski pakti: na eni strani Oblak in Odlazek, potem Petan in Hakl, in vsi proti Petriču, zato jih na Delu daje panika.

PO ZDRUŽITVI DNEVNIKA IN VEČERA


NAJ BI SLUŽBO ZADRŽALO LE ŠE 30 - 40 ODSTOTKOV NOVINARJEV


Skuščina radijske mreže Infonet media d.d., ki jo obvladuje radijski mogotec Leo Oblak, je 18. decembra lani sprejela navidezno nelogično odločitev. Da bodo, čeprav so firma za radijsko produkcijo, za približno dva milijona in dobrih 200 tisoč evrov kupili - tiskarski stroj?! Toda, kot rečeno, za to - na prvi pogled nenavadno poslovno odločitvijo - se namreč skrivajo zanimive (lastniške in druge) spremembe na slovenski medijski sceni. Kaj se torej dogaja?


OBLAK + ODLAZEK


- V družbo Infonet Media je lastniško vstopila družba Salomon d.o.o., ki je v lasti - skozi kopico drugih podjetij ali povezanih oseb - razvpitega tajkuna Martina Odlazka. Povedano drugače, Odlazek, ki je tudi lastnik revije Reporter, je kupil 19% odstotkov Oblakovega krovnega podjetja Infonet Media.


- Potrebni denar za ta nakup si je Martin Odlazek, vsaj po naših zanesljivih informacijah, pridobil tako, da je tretjino svoje radij