Nova KBM postala članica Skupine OTP

GLOBALNO AKTUALNO NEWSOTP banka je dne 6. februarja 2023 uradno postala lastnica Nove KBM, d.d. in družbe Aleja finance d.o.o. NKBM je s tem pridobila močnega strateškega lastnika, kar bo še okrepilo položaj Skupine OTP na slovenskem bančnem trgu.  
Kaj to pomeni za stranke NKBM?
Sprememba lastništva Nove KBM za stranke NKBM uvodoma ne prinaša pomembnejših sprememb. V Novi KBM  bodo še naprej zagotavljali isto raven storitev kot doslej. 

Vabimo vas, da tudi v prihodnje bančne storitve opravljate v poslovalnicah Nove KBMv naši spletni in mobilni banki ter na poštah. Edina sprememba, ki jo boste v prihajajočih tednih postopoma opažali pri obisku posameznih poslovalnic, bankomatov ter spletne in mobilne banke Nove KBM, je, da bo naš logotip odslej obarvan zeleno: 
Kaj lahko pričakujete v prihodnosti?

Po pridobitvi zahtevanih soglasij in dovoljenj bomo – ob podpori našega novega strateškega lastnika – pričeli postopno združevanje z SKB banko, prvo hčerinsko banko Skupine OTP v Sloveniji. 

Nova KBM in SKB banka bosta do načrtovane združitve poslovali kot doslej in kot ločeni pravni osebi, hkrati pa boste lahko še naprej dostopali do istih visokokakovostnih produktov in storitev, kot ste jih vajeni. 

Cilj združitve je ustvariti banko, vodilno na slovenskem tržišču.Kdaj se bosta banki združili?Pričakujemo, da bo postopno združevanje Nove KBM in SKB banke trajalo približno leto in pol, odvisno od soglasij regulatornih organov. Prizadevali si bomo, da ustvarimo še močnejšo banko, ki bo našim cenjenim strankam prinesla mnoge prednosti: še večjo in bolj dostopno mrežo fizičnih bančnih kontaktnih točk, ki jo bodo sestavljale bančne in poštne poslovalnice ter bankomati po vsej državi. dodaten razvoj najmodernejših digitalnih kanalov in storitev. še večjo ponudbo produktov in storitev, ki bo združevala najboljše, kar ponujata Nova KBM in SKB banka. Z veseljem vas obveščamo, da boste lahko že kmalu po spremembi lastništva Nove KBM uporabljali skupno mrežo okoli 450 bankomatov Nove KBM in SKB banke v Sloveniji, in sicer brez nadomestila za dvige gotovine z debetnimi karticami. O podrobnostih vas bomo obvestili v kratkem. O Skupini OTPSkupina OTP je ena vodilnih finančnih skupin v srednji in vzhodni Evropi z izjemno zgodovino rasti, vrhunsko dobičkonosnostjo in trdno kapitalsko in likvidnostno pozicijo. Bančna skupina zagotavlja univerzalne finančne storitve za skoraj 16 milijonov strank in ima 33.000 zaposlenih v 11 državah. Ponuja najsodobnejše digitalne storitve in poslovno mrežo z več kot 1400 poslovalnicami. 

Sedež Skupine OTP je na Madžarskem. Skupina ima raznoliko in pregledno lastniško strukturo. Bančna skupina na borzi v Budimpešti kotira že od leta 1995. Poslovanje skupine je v celoti skladno s standardi in zakonodajo Evropske unije, ki ureja korporativno upravljanje, poslovno skladnost in preglednost. 
Tudi v prihodnje vas bomo pravočasno obveščali o vseh morebitnih spremembah, pomembnih za vas. Vabimo vas, da za več informacij obiščete povezavo nkbm.si/otp.

Visit: www.GLOBALNO-AKTUALNO.com