Neverjetno: Poglejte koliko provizije je ženska plačala za dvig 10 evrov na bankomatu – pisno pojasnilo NLBNa NLB so se pisno odzvali na poročanje o dvigu gotovine ženske na bankomatu v višini 10 evrov in zaračunani proviziji 14 evrov s strani banke. Iz NLB so sporočili sledeče: ” Želimo vse bralce in stranke NLB opozoriti, da za dvig gotovine uporabljajo BA Maestro kartico tj kartico osebnega računa. Z njo lahko stranke NLB brezplačno dvigujejo gotovino na 549 bankomatih po vseh slovenskih občinah, pa tudi plačujejo na prodajnih mestih označenih z nalepko Maestro”.


“Gospa je v opisanem primeru dvigovala gotovino z Mastercard  kartico, ki je kartica z odloženim plačilom in prvenstveno ni namenjena dvigovanju gotovine, pač pa negotovinskemu plačevanju blaga in storitev na prodajnih mestih (prek POS terminalov).  Lahko se jo uporabi tudi za dvig gotovine na bankomatih, označenih z nalepko Mastercard, vendar bo za tak dvig potrebno plačati provizijo, ki je v primeru nižjih zneskov še toliko bolj opazna,” so še pojasnili na NLB.


Vse njihove komitente ob tem opozarjajo, da zaradi prihranka nepotrebnih stroškov naj denar dvigujejo s kartico svojega NLB računa tj z Maestro kartico.


M.I.