Na Vrhniki zlorabili šolarje: Ne boste verjeli, kaj so osnovnošolcem govorili študentje FDV!Zaskrbljeni starši šolarjev z Vrhnike so se obrnili na Radio Ognjišče, ker so pri dodatnem pouku za nadarjene otroke študenti FDV izvajali delavnico, ki usmerja k teoriji spola. Pod imenom Enakost spolov so namreč z video posnetkom poskušali odraščajoče otroke prepričati, da biološki spol ni pomemben, češ da je le družbeni konstrukt.
“Zdi se mi, da v otroke vnašajo nemir, oziroma pripravljajo teren, da bo morda kdo v najstniških letih v neki osebnostni krizi identitete lahko razmišljal tudi o tem ,da je vse to produkt nekih stereotipov in neke sprogramiranosti v otroštvu.


Tako biološka znanost kot nevro znanost lahko ovržeta te družbene teorije. Tu gre res samo za družbeni eksperiment oziroma za poskuse manipulacije s posamezniki,” je bil jasen eden od staršev Peter Perše.


Skupina staršev se je obrnila tako na šolo kot tudi na FDV. Zgodbo bodo spremljali in vas obveščali, kaj bodo v teh pogovorih dosegli za zaščito svojih otrok.


(Vir: Ra Ognjišče)