Na Dobenu izbruhnil požar v stanovanjski hiši, ogenj povzročil veliko škode

Danes, okrog 18. ure je zagorelo v stanovanjski hiši na Dobenu, ogenj pa se je razširil še na ostrešje. S hitro intervencijo so požar omejili in pogasili gasilci PGD Mengeš, PGD Loka pri Mengšu in PGD Topole. Reševalci so eno osebo zaradi vdihavanja dima in strupenih plinov prepeljali v UKC Ljubljana. V požaru je nastala večja materialna škoda.


Mengeškim, loškim in topolskim gasilcem so okrog 18. ure zapiskali pozivniki, da na Dobenu gori hiša. Kot so na svoji FB strani zapisali gasilci PGD Mengeš, so skupaj z gasilci PGD Loka pri Mengšu in PGD Topole po prihodu z napadalnimi skupinami vstopili v hišo skozi glavni vhod ter po lestvi v prvo nadstropje, kjer je ogenj skozi okno že zajemal ostrešje. Ogenj so hitro pogasili, odstranili lesen strop ter izolacijo ostrešja, pogasili še žareče dele ostrešja ter ga ohladili. Iznosili so pogorene ostanke ter pregledali objekt s termovizijsko kamero. Ena oseba, ki se je nadihala dima in strupenih plinov je bila s strani reševalcev prepeljana v UKC Ljubljana. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale.


Po poročanju Uprave za zaščito in reševanje (SPIN) je zagorelo v računalniški sobi, požar pa je uničil hodnik, spalnico, kopalnico ter ostrešje. Več o okoliščinah požara sledi v kratkem.


Miha Ulčar; Foto: PGD Mengeš
The post Na Dobenu izbruhnil požar v stanovanjski hiši, ogenj povzročil veliko škode appeared first on domžalec.si.