Microlino, legendarna Isetta se je vrnila na evropske ceste


Microlino, legendarna Isetta se je vrnila na evropske ceste

Microlino je projekt švicarskega podjetja Micro Mobility, ki na mestno sceno vrača legendarno Isetto, vsaj kar zadeva dizajn, saj je vse ostalo popolnoma novo in vključuje vse aktualne trende. 

V prvi vrsti tu mislimo na električni pogon. Izboljšana različica ima v top izvedbi 14 kWh baterijo, kar zadostuje za več kot solidnih 230 km dosega. Največja hitrost za mesto je kar zadovoljivih 90 km/h. Omenimo še, da elektromotor moči 12,5 kW in 89 Nm omogoča pospešek do 50 km/h v 5 sekundah.

“Njegova nizka teža 496 kg in dolžina 2,5 metra zmanjšata vpliv vozila na okolje in olajšata parkiranje na majhnih prostorih,” poudarja Oliver Ouboter, glavni operativni direktor pri Microlinu.

Ouboter je za Reuters razkril prednosti Microlina v mestu: “Ideja je bila ustvariti alternativo običajnim avtomobilom. Microlino to počne veliko bolje kot kolesa – zaščiten je pred vremenskimi vplivi, imate prostor za tovor, lahko imate dve osebi sedi drug poleg drugega.”

Microlino se proizvaja v Italiji in je na voljo za slabih 15.000 evrov. Do sedaj so prejeli več kot 35.000 naročil. 

Podjetje Micro Mobility je pred kratkim razkrilo koncept Spiaggin ter različico Lite z omejenimi zmogljivostmi (45 km/h), ki se bo na trgu pojavila tekom leta 2023 po ugodnejši ceni.