Mercedes je po mnenju Alonsa napihoval letošnje težave


Fernando Alonso meni, da so pri Mercedesu napihovali težave z letošnjim dirkalnikom. Španec je prepričan, da bodo Srebrne puščice kmalu znova zmagovale.

George Russell in Lewis Hamilton sta na kvalifikacijah F1 v Avstraliji zasedla drugo in tretje štartno mesto, oba pa sta trdila, da je dosežek presenetljiv in nepričakovan. Toda Alonso, ki bo dirko začel tik za njima s četrtega mesta, je mnenja, da je Mercedesov paket v bistvu veliko boljši, kot so nas prepričevali pri Mercedesu.

“Po njihovih komentarji sodeč zgleda, da imajo dirkalnik, ki ni zmožen uvrstitve v Q3 del kvalifikacij,” je dejal dirkač Aston Martina o Mercedesu. “Dirkalnik ni tako dober, kot Red Bullov, nihče nima tako dobrega dirkalnika, toda Mercedes postaja vse boljši in še letos bodo tekmovali za zmage. Tako je bilo lani, ko so po slabem začetku, na koncu zmagali na dirki in mislim, da letos kažejo svoj potencial.”

S Špancem pa se strinja tudi rojak Carlos Sainz. “Mislim, da so precej hitrejši, kot mislijo nekateri. Še posebej na dirki v Savdski Arabiji so imeli precej podoben ritem, kot Alonso. George in Lewis sta vozila na polno in nismo jim mogli slediti, zato menim, da je njihov dirkalnik hiter. Jasno, ne tako, kot Red Bull, toda če se jim izidejo kvalifikacije, imajo zelo dober paket.”

Alonso upa, da bosta Mercedesova dirkača na startu VN Avstralije uspela prehiteti Maxa Verstappna. “Na dirki bo kar nekaj neznank, potem ko smo ostali brez drugega treninga. Tudi temperature bodo jutri verjetno precej drugačne, kot danes, saj naj bi nad stezo sijalo sonce,” je dodal.Ta objava Mercedes je po mnenju Alonsa napihoval letošnje težave je bila objavljena na Svet Hitrosti.