Med vikendom več kot 120 nezakonitih vstopov migrantov v Slovenijo


Od petka do ponedeljka so koprski in novomeški policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje obravnavali 122 nezakonitih prehodov državne meje. 


Po podatkih, ki so jih za javnost sporočili iz Policijske uprave Novo mesto in s Policijske uprave v Kopru, so skupno zabeležili in obravnavali 122 oseb, ki so v Slovenijo vstopili nezakonito.Po zadnjih podatkih iz Policijske uprave v Kopru so policisti skupno prijeli 103 nezakonite prebežnike, in sicer so v petek skupno zabeležili 29 nezakonitih prehodov meje; pri Praporčah 1 državljan Alžirije in 1 državljan Maroka, pri Podgorju 2 državljana Irana, pri Ilirski Bistrici 17 državljanov Egipta in 1 državljan Iraka, pri Kozini 7 državljanov Nepala.


V  soboto so skupno obravnavali 5 nezakonitih vstopov;  pri Boškinih 4 državljane Turčije, v Brezovici pri Gradinu 1 državljan Kosova. V nedeljo je število prijetih ilegalnih prebežnikov naraslo na 34; v Rakitovcu 11 državljanov Afganistana, v Trseku 2 državljana Maroka,  pri Rakitovcu  5 državljanov Bangladeša, na Starodu 5 državljanov Afganistana,  v  Ilirski Bistrici 3 državljane Afganistana, pri Prapročah 8 državljanov Nepala, danes pa je skupno število obravnavanih nezakonitih prehodov meje 35, in sicer pri Kozini so prijeli 3 državljane Nepala, v Rakitovcu 13 državljanov Afganistana, pri Rakitovcu pa 19 državljanov Afganistana.


Policijska uprava Novo mesto poroča o 19 nezakonitih prehodih meje med Slovenijo in Hrvaško od petka, 26. novembra, do danes.  Na območju Balkovcev (PP Črnomelj) so policisti izsledili in prijeli tri državljane Afganistana, na območju  Brezja  pri  Veliki Dolini, Mihalovca in Koritnega (PP Brežice) pa pet državljanov  Afganistana  in  11  državljanov  Bangladeša.Skupno število prijetih nezakonitih prebežnikov od petka do danes je 122, od tega jih je 59 državljanov Afganistana, 16 državljanov Bangladeša, 1 državljan Alžirije in 1 Iraka, 3 državljani Maroka, 2 državljana Irana, 17 državljanov Egipta, 18 državljanov Nepala, 4 državljani Turčije in 1 državljan Kosova.

Policijski postopki  s  tujci,  ki  so  nezakonito  prestopili  državno  mejo, še niso zaključeni.


Tanja Brkić

The post Med vikendom več kot 120 nezakonitih vstopov migrantov v Slovenijo first appeared on Nova24TV.