Mariborski novinci navdušili, toda ostali brez zmage

Mariborski novinci navdušili, toda ostali brez zmage

Na drugi pripravljalni tekmi so nogometaši Maribora proti Spartak Trnavi remizirali. Obračun slovenskih prvakov proti lani tretjeuvrščeni ekipi slovaškega prvenstva se je končal z 2:2.

Vijoličasti so z dobro in kombinatorno igro navdušili predvsem v prvem polčasu, ko je Radovan Karanović na teren poslal enajsterico, ki bo bržčas v veliki meri stala na terenu tudi na prvi evropski preizkušnji proti Šahtjor Soligorsku. Ivan Brnić, Roko Baturina in Marko Božić se za zdaj kažejo kot okrepitve v pravem pomenu besede in zadetek v polno športnega direktorja Marka Šulerja. Baturina se je med strelce vpisal že v peti minuti, ko je preigral nasprotnika in hladnokrvno zaključil v daljši vratarjev kot. Kmalu zatem je Brnić z odlično akcijo v kazenskem prostoru našel Nina Žuglja, toda visokorasli krilni igralec je z bližine stresel le okvir vrat. Slovaki so v 28. minuti rezultat uspeli poravnat, saj je Alex Ivan uspešno realiziral strel z bele točke, toda zelo razpoloženi Brnić je praktično v naslednjem napadu poskrbel za novo vodstvo Maribora, ko se je z odlično podajo v prazen prostor izkazal Božić. Slovaki so do konca polčasa še enkrat resno zapretili, vendar je okvir vrat tokrat rešil Maribor. V drugem delu je Karanović na teren poslal novo enajsterico, ki si je priigrala nekaj resnih priložnosti, v ospredju je bil predvsem Žan Vipotnik, toda slovaška mreža se več ni zatresla. Za razliko od Štajercev je uspešnejše bilo moštvo iz Trnave, ki je do izenačenja in končnih 2:2 prišlo že na uvodu v drugi polčas. Po slabem posredovanju Alexandra Bergsna je zabil Kelvin Boateng.

Maribor – Spartak Trnava 2:2 (2:1)
Baturina (5′), Brnić (30′); Ivan (28′ 11m), Boateng (50′)
Začetna postava Maribora: Pridgar, Milec, Watson, Mitrović, Sikošek, Makoumbou, Repas, Žugelj, Brnić, Božić, Baturina. Igrali so še: Bergsen, Mutavčić, Pihler, Šoštarič Karić, Koderman, Guerrico, Antolin, Maher, Šturm, Vipotnik, Sirk.