Maribor z novim trenerjem po konferenčno ligo

Tekmec bo romunski Cluj. Čeprav so mariborske želje povezane z ugodnim razpletom, pa dogodki v klubu kažejo na drugačen scenarij, razen če bo šok terapija z menjavo trenerja prinesla težko pričakovan rezultatski obrat. Maribor je v eni najhujših kriz. Nanizal je šest zaporednih porazov, ki so najprej pomenili izpad iz kvalifikacij lige prvakov, nato iz kvalifikacij evropske lige, za nameček pa pomenijo za vijolično zasedbo nezaslišano zadnje mesto na lestvici državnega prvenstva.


Čeprav je Radovan Karanović v svojem trenerskem mandatu ekipo popeljal do 16. naslova državnega prvaka in v prejšnji sezoni prekinil dolg negativen niz proti večnemu tekmecu Olimpiji, pa so po nedeljskem porazu v Domžalah v vodstvu kluba ocenili, da bo Karanović le še nekdanji trener.


Cilj je dolgoročno sodelovanje


“Naša naloga je, da najdemo najprimernejšega trenerja, ki lahko kratkoročno obrne zadeve in uspešno pelje naš projekt naprej tudi dolgoročno,” je pred kratkim o iskanju novega mariborskega rešitelja povedal športni direktor Marko Šuler. Našel ga je v hrvaškem strokovnjaku Damirju Krznarju, ki ga čaka težka naloga v kratkem času dvigniti igro in ekipo na raven, ki bi lahko Mariboru zagotovila igranje v skupinskem delu konferenčne lige.


“Zgodilo se je negativno obdobje, treba se je pobrati in ustrezno odzvati. Cilj je, da bi bilo sodelovanje dolgoročno. V ligi imamo dovolj časa, da popravimo zadeve, prvi cilj pa bo vse moči usmeriti v boj za evropsko jesen,” je med drugim ob predstavitvi dejal Krznar.


Za evropsko jesen bo moral Maribor opraviti z romunskim prvakom Clujem. Tega vodi nekdanji romunski reprezentant Dan Petrescu, je osemkratni državni prvak in trikratni zaporedni. Pri njem igrata tudi nogometaša, ki sta svoje znanje že kazala na slovenskih zelenicah. To sta nekdanji Koprčan Karlo Bručić in Lovro Cvek, ki je igral za Zavrč, Aluminij in Celje.


Cluj je po Transfermarktovi vrednosti precej boljši od Maribora, saj je ocenjen na 27,81 milijona evrov, s štirimi milijoni evrov pa je najvrednejši igralec srednji branilec Andrei Burca. Ta je eden od desetih Clujevih igralcev z vrednostjo vsaj milijon evrov. Na drugi strani je Maribor vreden 8,63 milijona, nima pa igralca, vrednega več kot 850.000 evrov (Ivan Brnić).


Romunski klub je v 2. krogu kvalifikacij konferenčne lige izločil andorski Inter Club d’Escaldes, v 3. pa Šahtjor Soligorsk, sicer pa je izgubil v 1. krogu kvalifikacij lige prvakov proti armenskemu Pjuniku.


Tekmo bodo sodili Čehi Pavel Orel, Dan Vodrazka in Jiri Kríž, povratni obračun pa bo prihodnji četrtek v Romuniji.


STA


The post Maribor z novim trenerjem po konferenčno ligo appeared first on maribor24.si.