Ledinek po novem deluje tudi na Portugalskem


Ledinek po novem deluje tudi na Portugalskem

Podjetje Ledinek vstopa tudi na portugalski trg. S predanostjo k inovativnosti in visoko stopnjo multidisciplinarnih znanj bo soustvarjalo podobo lesa za portugalsko podjetje Arolla v Lizboni. Postavili so proizvodnjo standardnih CLT elementov s širino 120 in 125 centimetrov.

Ledinek slovi kot celovit in kakovosten proizvajalec CLT proizvodnih linij po svetu. Prva CLT linija na ključ na Portugalskem je specializirana za proizvodnjo visokokakovostnih CLT elementov z vidnimi površinami. Zadostovala bo tako za lastne projekte kot tudi oskrbovanje lokalnega trga.Podjetje Arolla je specializirano za izdelovanje masivnih lesenih objektov, ki so pripravljeni za premeščanje. Implementacijo projektov podpirata tudi integrirana arhitektura in inženirska pisarna. Vse surovine so dobavljene s strani lokalnih žag. Dodatne količine bodo uvožene iz Evrope, med drugim tudi iz Slovenije (Solis Timber).

Proizvodna linija bo integrirana v industrijskem območju Setubal, v obstoječi objekt. Proizvodna hala je bila v zelo kratkem modernizirana in prilagojena posebej določenim pogojem proizvodnje, velika bo nekoliko več kot 11.000 m2. na dolžino 16 metrov, širino 1,25 metra in debelino do 0,3 metra je optimizirana oblika elementov iz križno lepljenega lesa. Za obdelavo gotovih stiskanih in prehodno profiliranih CLT elementov je v popolnoma avtomatiziranem proizvodnem procesu nameščen tudi CNC obdelovalni center.

Plod Ledinekovega razvoja je X-Lam manager, računalniški sistem za vodenje proizvodnje, ki bo kontroliral in spremljal celoten proizvodni sistem. X-Lam Manager omogoča gostovanje računalniškega sistema menedžmenta proizvodnje, kontrolo proizvodnega teka in vizualizacijo, statistiko, takojšnje informiranje in orodja za analiziranje proizvodnje.

Ledinek Engineering je svetovno priznano podjetje, ki deluje že več kot 30 let. So najbolj celovit in kompleten proizvajalec proizvodnih linij na svetu. Podjetje nenehno raste, se razvija in stalno vlaga v zaposlene. Razvija in izdeluje stroje ter avtomatske linije za proizvodnjo lesenih polizdelkov. Na področju lesnoobdelovalne industrije soustvarjajo svetovne trende. Vsi stroji so plod njihovega lastnega razvoja in inovacij.V sklopu blagovne znamke Ledinek zaposlujejo več kot 400 ljudi, slovensko znanje pa prenašajo v več kot 50 držav po vsem svetu. Prejeli so že več nagrad tako v Sloveniji kot tudi tujini za inovativnost, razvoj, uspešnost in delo.

Biznis24
Objava Ledinek po novem deluje tudi na Portugalskem je bila najprej objavljena na Portal24.