Krznar o Iličiću: “Nogometni velikan, ki bi veliko pomenil vsakemu klubu v Evropi”

Vijoličasti so na petih tekmah v mandatu hrvaškega stratega slavili tri zmage, nazadnje so v dvoboju z Radomljami izkoristili številčno prednost in dosegli kar pet zadetkov.


Štajerci so med reprezentančnim premorom, ko so se na avstrijskem Štajerskem pomerili s Sturmom, dobili pravšnji opomin, Krznar pa je glede razpleta dvoboja dejal, da mora biti dobra lekcija za vse nogometaše. Že v Novi Gorici pričakuje boljšo podobo svojih varovancev. “Gre za ekipo, ki zahteva temeljite priprave na tekmo in popolno zavzetost. Nogometaši Gorice so lahko zelo neprijetni tekmeci, če dobijo dovolj prostora. Toda verjamem, da bomo mi tisti, ki bomo imeli pobudo, si ustvarjali več priložnosti in šli z igrišča z osvojenimi točkami.”


Državni prvaki bodo visoko zmago potrjevali na gostovanju v Novi Gorici, kjer niso klonili že vse od avgusta 2016, torej že več kot šest let. Bodo niz podaljšali tudi v nedeljo?


Za ekipo je reprezentančna pavza. “Za nami sta nekoliko drugačna tedna kot med tekmovalnim delom, saj smo imeli več obremenitev. To potrjuje tudi spoznanje, da je pri igralcih še prisotna določena mera utrujenosti. Tudi dež oziroma posledično 


2. oktober 2022, ob 15:00, Športni park Nova Gorica

GORICA – MARIBOR


O stanju v ekipi in povratkih poškodovanih. “Jug se je priključil skupnim treningom, a še ni nared za nastop. Naslednje korake proti vrnitvi na igrišče sta naredila tudi Milec in Watson, kmalu bosta znova v kadru. S polno obremenitvijo pa je kot prvi s seznama dlje časa poškodovanih že začel vaditi Šturm. Med kandidati za prvi uradni nastop bo Rafiu, ki je oddelal z nami obdobje zaporednih treningov. Z njim smo opravili tudi teoretični del, treba je spremeniti nekatere njegove navade v igri, a se privaja na naše zahteve in bo predvidoma že v kadru. Veseli tudi spoznanje, da je Sikošek odlično opravil svoje naloge na reprezentančni akciji, še posebej na prvi tekmi proti Norveški in gremo v nov izziv v spodbudnem razpoloženju.”


Dvoboj z Mariborom bo imel za novogoriški nogomet tudi simbolni pomen, saj bodo prav na tej tekmi klubu čestitali za 75. obletnico ustanovitve. Klub, ki ga danes poznamo pod imenom Nogometno društvo Gorica, je nastal oktobra 1947, ko so se združili trije nogometni kolektivi iz okoliških krajev in rodilo se je Fiskulturno društvo Gorica. V namen te obletnice so pri primorskem prvoligašu že pripravili nekaj prispevkov, s katerimi so pokukali v zgodovino goriškega nogometa.


Za konec še o eni temi, o kateri se je veliko govorilo zadnje dni, o Josipu Iličiću. “Jojo je nogometni velikan, o tem ni dvoma. Gre za igralca, ki bi veliko pomenil vsakemu klubu v Evropi. Veliko se govori in piše o tej temi, kar je odlično za nogometno prebujenje v mestu, a moram ustavljati evforijo. Vprašanje o morebitnem Iličićevem prihodu je za športnega direktorja. Z igralci se osredotočamo le na tekmo z Gorico.”


The post Krznar o Iličiću: “Nogometni velikan, ki bi veliko pomenil vsakemu klubu v Evropi” appeared first on maribor24.si.