Kako izpopolniti svoj LinkedIn profil?

Vse več ljudi v poslovnem svetu se zaveda pomembnosti aktivnosti na družbenih omrežjih, še posebej na LinkedInu, kjer lahko na interaktiven način predstavimo sebe kot potencialnega zaposlenega oziroma svojo znamko ali podjetje, s čimer povečujemo svoje možnosti za zaposlitev ali ustvarjamo nove poslovne priložnosti. Pa vendar zgolj prisotnost na omrežju LinkedIn ni dovolj …


Da bi svoj LinkedIn profil ustvarili skladno z zadnjimi priporočili in smernicami ter z interaktivnim in privlačnim profilom še dodatno povečali svoje možnosti kariernega mreženja, smo zbrali 19 izredno uporabnih nasvetov, s katerimi lahko izpopolnite svoj profil.


PREBERITE ŠE: Še ne uporabljate socialnega omrežja LinkedIn? Zakaj je skrajni čas, da si ustvarite profil?


Četudi uporabite zgolj enega od njih, smo prepričani, da bo vaš LinkedIn profil še boljši!


19 nasvetov za izpopolnjen LinkedIn profil


1. Izpolnite vse informacije o svojem profilu, vključno s svojimi delovnimi izkušnjami, izobrazbo in veščinami – ne bojte se pokazati prav vseh svojih kart, pa naj bodo to prostovoljske izkušnje, študentska dela, certifikati, udeležba na konferencah …


2. Dodajte profesionalno fotografijo profila, ki je primerna za vaše strokovno področje. Odločen pogled, nasmeh in prekrižane roke na prsih so vselej dobra poza za fotografijo!


3. Vključite vsebinsko bogat začetni povzetek o sebi, ki opisuje vaše strokovne veščine, cilje in dosežke. Naj vse, ki si bodo ogledali vaš profil, prepriča že uvod!


4. Dodajte svojo trenutno zaposlitev in vključite ključne naloge in dosežke, ki jih opravljate. Redno posodabljajte LinkedIn!


5. Svoje prejšnje zaposlitve povežite z ustreznimi organizacijami.


6. Vključite priporočila s svojih prejšnjih delodajalcev, kolegov ali strank.


7. Povežite se s svojimi kolegi, bivšimi sošolci in drugimi strokovnjaki svojega področja.


8. Spremljajte podjetja, ki vas zanimajo in se z njimi povežite.


9. Sledite vodilnim strokovnjakom v svojem strokovnem področju in spremljajte njihove prispevke.


10. Spremljajte trende v svojem strokovnem področju in objavljajte ustrezne članke, novice in mnenja.


11. Objavljajte vsebine, ki so relevantne za vaše strokovno področje in bodo koristile vašim sledilcem.


12. Bodite dosledni pri objavljanju vsebin in interakciji z drugimi uporabniki. Navsezadnje je LinkedIn socialno omrežje, zato je ustrezna interakcija ključna.


13. Bodite pozorni na slog svojega pisanja (bodisi pri ustvarjanju profila ali pri objavljanju različnih prispevkov), pod drobnogledom pa naj bo tudi vaša slovnica. Kljub temu, da je LinkedIn socialno omrežje, je hkrati tudi prostor za karierno mreženje, kjer je potrebno izkazati določeno stopnjo profesionalnosti.


14. Sodelujte v razpravah in skupinah, ki se pojavijo v vašem strokovnem omrežju in prispevajte svoje mnenje.15. Uporabite funkcijo “LinkedIn Learning” za nadgradnjo svojih veščin in znanja.


16. Bodite pozorni na svojo aktivnost na LinkedInu in redno posodabljajte svoj profil ter vsebine, ki jih delite z drugimi uporabniki.


17. Uporabite vizualne elemente, kot so slike in video posnetki, s katerimi boste svoj profil nadgradili ter ga naredili še bolj privlačnega in vsebinsko bogatega.


18. Tu in tam se ne branite humorja – tako boste v očeh vaših sledilcev bolj priljudni in morda v primerjavi z drugimi strokovnjaki vašega področja boljša izbira za morebitno prosto delovno mesto. Le kdo si ne želi strokovnjaka s prijetno osebnostjo in smislom za humor?


19. Objavljajte vsebine s področij izobraževanja in učenja, relevantnega za vaše strokovno področje, s katerimi boste izkazali svojo željo po stalnem izpopolnjevanju.


The post Kako izpopolniti svoj LinkedIn profil? appeared first on maribor24.si.