Istra znova razglašena za najboljšo oljčno regijo na svetu

Minuli petek so v Novigradu predstavili svetovno znani vodnik oljčnih olj Flos Olei 2018, v katerega se je uvrstilo tudi 7 slovenskih oljkarjev.


Najnovejšo edicijo enega najvidnejših vodnikov ekstra deviških oljčnih olj Flos Olei 2018 so minuli petek javno predstavili v hrvaškem Novigradu.  Istra je bila namreč že tretje leto zapored razglašena za najboljšo oljčno regijo na svetu. Med 500 izbranimi vzorci oljčnih olj z vsega sveta tudi v letošnjem vodniku najdemo sedem slovenskih oljkarjev, od tega kar 6 iz Mestne občine Koper.Poleg aktualnega nosilca naslova Županovo olje Franca Morgana, so se v vodnik uvrstili še Miran Adamič – Ronkaldo, Boris Sabadin – Ekološka Kmetija Bem, Vanja Dujc, Oljčno Olje Jenko, Ekološka Kmetija Bočaj in Matjaž Bordon – Oleum Solis. 


Dogodka se je v imenu Mestne občine Koper udeležil podžupan Peter Bolčič. Občina namreč tistim oljkarjem, ki so se uvrstili v aktualni vodnik Flos Olei in so obenem sodelovali na letošnjem natečaju za Županovo oljčno olje, sofinancira prijavo za vodnik Flos Olei 2019.


The post Istra znova razglašena za najboljšo oljčno regijo na svetu appeared first on Ekoper.