Ob osnovni šoli v Kostanjevici na Krki se je včeraj odvijala prava filmska akcija. Policisti so prijeli več ilegalnih migrantov.


Tako so poročali včeraj, danes pa so s Policijske uprave Novo mesto sporočili, da so bili krški policisti včeraj obveščeni o sumljivem vozilu in osebah v kraju Oštrc. Takoj  so  se odzvali in na podlagi opisa vozilo izsledili v Kostanjevici na Krki.


Voznika so ustavljali, vendar se je ta hotel izogniti mejni kontroli, nadaljeval je z vožnjo, izgubil oblast nad vozilom in trčil v robnik, kjer je z vozilom obstal.


Med postopkom so ugotovili, da gre za voznika, državljana Rusije, ki je v notranjost države poskušal prepeljati državljana  Egipta in štiri državljane Sirije, ki so pred tem nezakonito

prestopili  državno  mejo.


31-letnega Rusa so pridržali, predvidoma danes ga bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljanom Egipta in državljani Sirije pa še niso zaključeni, poročajo s PU Novo mesto.


Tako ni znano, ali jih bodo vrnili na Hrvaško ali pa bodo policisti primorani odigrati vlogo taksista in jih prepeljati v ljubljanski azilni dom.


M. P.