Golobova “specialna enota” že povzroča nesoglasja v policiji; ta bi tudi skrbela za nadzor zakoncev Pirc Musar

Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da v skupini, izbrani po predlogu Miloša Milovića, neposredno pod predsednika vlade Roberta Goloba, vlada velika napetost zaradi same organizacije skupine in načina kadrovanja, prav tako pa nesoglasja povzročajo tudi razlike v plači med določenimi posebneži v skupini in ostalimi. “Posebnega” varovanja, kot ga ima Golob, pa naj bi bila v prihodnosti deležna tudi Nataša Pirc Musar.


Glede na dejstvo, da je vlada za varovanje predsednika vlade in njegovih družinskih članov sprejela posebno uredbo in da je uredba prinesla organizacijske spremembe, informacija iz zanesljivega vira ne preseneča. Besedo pri tem, kdo lahko vstopi v skupino za varovanje, naj bi imel Miloš Milović, prav tako pa napetosti povzročajo tudi plačna nesoglasja, zaradi česar naj bi se v preteklosti hudo sporekla tudi v.d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav in Robert Kešpert.Po zanesljivih virih v policiji v skupini, ki je bila izbrana neposredno pod predsednikom vlade Roberta Goloba na predlog Miloša Milovića, vlada med UVZ in navedeno skupino velika napetost, saj naj bi imeli pogodbeniki v skupini višjo plačo, razlika pa naj bi bila med 5 in 10 razredi. S prihodom vsakega nova prišleka v skupino se morajo vsi, ki tam že delajo, strinjati. V nasprotnem primeru se jim ne more priključiti, razen v primeru, da to odobri Milović. Nazadnje je zaradi nezadovoljstva zaposlenih na UVZ zaradi plač močno počilo med v.d. generalnim direktorjem policije Boštjanom Lindavom in Robertom Kešpertom. Ko je bil pogovor prekinjen, je bilo namreč slišati vpitje, pogovor je bil prekinjen, letela pa naj bi tudi telefonska slušalka.


Boštjan Lindav (Foto: STA)


Uredba o varovanju predsednika vlade določa, da predsednika vlade in njegove družinske člane varuje policija s potrebnim številom policistk oziroma policistov. Z vprašanji na temo varovanja varovanih oseb je nedavno na Goloba naslovil vprašanja tudi poslanec SDS Žan Mahnič v DZ. V zvezi z novo sprejeto uredbo varovanja lahko generalni sekretariat sklepa pisne sporazume tudi z drugimi organi in organizacijami, v povezavi s tem načinom varovanja pa se pojavlja tudi ime Miloš Milović. Zastavil mu je vprašanja, zakaj je sprejel takšno novo uredbo, ali ne zaupa slovenski policiji ter ali pozna Milovića in kakšen je odnos z njim. Zanimalo ga je, ali je on zadolžen za njegovo varovanje in ali se  v času njegove vlade vzpostavlja paraobveščevalna služba. Golob se je odgovorom spretno izogibal in skušal speljati temo drugam, mu je pa Mahnič kasneje ponovno zatrdil, da “Vse kadrovske poteze glede varovanja predsednika vlade vodi Miloš Milović,” kar pa le še dodatno potrjuje zgoraj navedene trditve.


Milovič naj bi varoval tudi NPM – varoval in zbiral informacije

Golob je naročil, da Nataši Pirc Musar dodelijo enak način varovanja kot ga ima sam, pri tem pa bi ji dodelili preverjene osebe, ki bi jo ob varovanju lahko nadzorovale ter od nje in njenega soproga zbirali zanimive informacije. Če to drži, je potem Golobova trditev, ki jo je v DZ podal Mahniču na odgovor, ali se pripravlja nova paraobveščevalna služba, laž. Golob je njegove trditve namreč zanikal, vendar se zdi, da bi Golob želel nadzirati vsakogar, tudi svojo zaveznico NPM.


Nataša pirc Musar in Robert Golob (foto: GOV)


Milovićevo ime ni neznano na gospodarski-politični sceni v Sloveniji. V preteklosti so se mu očitala dejanja,  da naj bi sodeloval v divjem privatizacijskem postopku podjetja Adria Ankara, da je bil dolgoletni tesni sodelavec Zorana Jankovića in na “lepe oči” služil s samskim domom v Velenju na račun ilegalnih migrantov. Znan je predvsem po tem, da je bil v začetku 90-ih let varnostnik takratnim najvišjim političnim predstavnikom. Tako je varoval nekdanjega predsednika vlade in države, sedaj že pokojnega Janeza Drnovška, ter Janeza Janšo, Dimitrija Rupla, Lojzeta Peterleta in Marjana Podobnika, piše Prava.


Ana Horvat

The post Golobova “specialna enota” že povzroča nesoglasja v policiji; ta bi tudi skrbela za nadzor zakoncev Pirc Musar first appeared on Nova24TV.