Gantar se ne gre (več) šefa Desusa. Zato, ker grozi afera z Nino Stankovič, ki naj bi tudi spala v izolskem hotelu Marina?!


Javno potrjena odločitev Tomaža Gantarja, ministra za zdravje in trenutnega zastopnika stranke DeSUS, da - na izrednem kongresu stranke, ki bo 28. novembra - ne bo kandidiral za novega predsednika Desusa ...


Vir: Twitter Vir: Twitter


... za boljše poznavalce slovenske politike in medijev vsekakor ni tako presenetljiva, ima pa lahko različna, vendar med seboj tudi povezana ozadja.


Prave ali resnične zazloge za Gantarjev odstop gre iskati predvsem v skritih kombinacijah njegovega značaja (vse to je zanj preveč, pravijo), "domnevnih" zavez oziroma obljub, ki naj bi jih dal na politično levici, če postane predsednik Desusa, eni pa omenjalo tudi afero, ki bi ob tem lahko izbruhnila, je pa neposredno povezana s Tomažem Gantarjem in usodno bivšo kratkotrajno generalno sekretarko Desusa Nino Stankovič.


Ne samo, da naj bi si Gantar, sicer že dlje časa zelo tesno povezan s Stankovičevo, želel Stankovičevo - trenutno karierno parkirano v podjetja Nebra d.o.o., pri Branki Neffat (vir) - vrniti v pisarne Des