FOTO: V Črnomlju in Semiču ogromna toča in velika škoda

Jugovzhodno Slovenijo je že dosegla večja nevihtna celica. Okoli 16. ure se je neurje razbesnelo nad Belo krajino, nad območjem Črnomlja je padala toča, velikosti kot jajce in še večja. Povzročila je veliko škodo. Številna vozila so uničena, prav tako so razbite šipe in kritina. Toča je razbila več oken doma starejših občanov. Toča je padala tudi na območju Semiča.


Še dve večji celici pa se prav tako s Hrvaške pomikata proti JV Slovenije. Zaradi velikih radarskih odbojev je velika verjetnost toče. Arso je izdal opozorilo, da danes pozno popoldne, zvečer in v noči na soboto pričakujemo v večjem delu države neurja z močnimi nalivi, sunki vetra, možen je tudi pojav toče.


Nevihte se bodo zavlekle v večer in noč. Možna bodo tudi neurja. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na vzhodu do 30 °C.


Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, popoldne bodo nastale plohe ali nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 16, ob morju okoli 18, najvišje dnevne od 23 do 28 °C.


OBETI

V nedeljo zjutraj bo po nekaterih nižinah kratkotrajna megla, čez dan in v ponedeljek bo sončno in poletno toplo. Kakšna nevihta lahko nastane nad hribovitimi kraji. Zapihal bo jugozahodni veter.


(foto; Rudi J. Aleš M., Toni M., Jana Š., Jožica V., Petra, Blanka, Sandra P. /DOLENJSKANEWS)