FOTO: V centru mesta občani “pogrešajo” koše za smeti

Potem ko smo pred časom poročali, da na Trgu svobode primanjkuje košev za smeti, smo v uredništvo te dni ponovno prejeli pismo bralca, ki se sprašuje, kdo določa število košev na javnih površinah. Kot navaja, v strogem mestnem jedru, med Ulica 10. oktobra, Barvarsko in Slovensko opazil, primanjkuje košev za smeti. Nekatere so uničili vandali, druge so preprosto umaknili, navaja.


Na Trgu svobode so se občani znašli po svoje in namestili “svoje koše”


Smetnjake napolnijo, še preden jih uspejo umakniti


Mimoidoči se znajdejo po svoje,” navaja bralec, ki je obenem tudi stanovalec hiše v centru mesta. “Ob dnevih, ko pred hišo pustimo smetnjake, ki čakajo na odvoz, jih mimoidoči nemudoma spet napolnijo, še preden jih uspemo pospraviti,” piše. Smetnjake namreč puščajo na ulici pred stavbo, kjer pa je seveda toliko večja možnost, da jih mimoidoči spet napolnijo s smetmi.


Čeprav odvoze izvajajo zjutraj, morajo stanovalci smetnjake karseda hitro tudi umakniti, da se v njih ne znajdejo novi odpadki. Zgodilo se je že, da so nepridipravi odnesli kar cel smetnjak.


Nekdo od stanovalcev mora dobesedno dežurati, da nemudoma, ko odpeljejo smeti, umakne smetnjake z ulice,” piše bralec. Obenem navaja, da smetnjake mimoidoči napolnijo z različnimi odpadki, pri tem pa se ne ozirajo na ločene posode za smetnjake. “V posodi za odpadno steklo so se tako velikokrat znašli pasji iztrebki, cigaretni ogorki in ostanki hrane,” še navaja bralec, a dodaja, da ga to ne čudi, ker mimoidoči, zjutraj so to večinoma sprehajalci psov in šolarji, nimajo kam odvreči smeti, zato to pač storijo, kjer se ponudi priložnost.


Tudi vzdolž Barvarske košev primanjkujePohvalno je, da mečejo vsaj smeti v koše, glede na pomanjkanje posod za odpadke, si lahko predstavljamo, kako bi vse te smeti ležale nekje po tleh in kazile mesto,” še dodaja.


The post FOTO: V centru mesta občani “pogrešajo” koše za smeti appeared first on maribor24.si.