FOTO: “Sprehod po Lentu je tek med ovirami, kaj bo šele po dopustih?”

Pred dnevi so stekla pričakovana dela na nabrežju Lenta, ki že zdaj burijo duhove. Medtem, ko so nekateri meščani navdušeni nad obeti, so drugi vsaj zaskrbljeni, če že ne zgroženi. Dela za zdaj potekajo v skladu s terminskim planom, pojasnjujejo na Mestni občini Maribor.


Trenutno popolna zapora


Pred pričetkom del so z občine sporočili, da bo v času del uveden enosmerni promet po Lentu. Po zaključku del naj bi promet znova stekel dvosmerno. Ob tem je potrebno izpostaviti, da naj bi umaknili večino parkirišč in čeprav na skicah tega ni zaznati, je menda predvidenega več zelenja in drevja.


Foto: Facebook Mestna občina Maribor


Prav skice so sprožile plaz ogorčenja, po prenovi naj bi Nabrežje Lenta po mnenju zaskrbljenih občanov izgubilo “karakter” in postalo še en betonski gradnik mesta. Občina medtem zatrjuje, da želi z novo podobo zagotoviti izboljšave in dvigniti raven bivanja. Lent bo po njihovem mnenju s tem posegom “ponovno postal eno osrednjih zbirališč meščanov ter prizorišč urbanega dogajanja.”


Enosmerni promet, kot kaže, v prvi fazi le ne bo izvedljiv, trenutno je namreč med Studenško brvjo in Ribiško ulico uvedena popolna zapora: “Dela potekajo v skladu s terminskim planom. Zaenkrat dela (in obvoz) potekajo brez težav,” pojasnjujejo na občini.

Že zdaj je sprehod po Lentu tek med ovirami, sprašujem se kaj bo, ko se bo pričel pouk in bodo ljudje nazaj z dopustov,” je svoje mnenje zapisala nezadovoljna občanka.


The post FOTO: “Sprehod po Lentu je tek med ovirami, kaj bo šele po dopustih?” appeared first on maribor24.si.