Dramatične posledice obilnih padavih: tulijo sirene za nevarnost, gasilci objavili, kako ravnati


Posledice deževja v preteklih dneh, so v delih države ob reki Dravi čutili že zjutraj, ko so se zaradi visoke vode sprožili prvi alarmi. Uprava za zaščito in reševanje spremlja dogajanje in navaja:  Ob 5.00 je bila na območju občine Starše prožena sirena javnega alarmiranja z znakom opozorilo na nevarnost zaradi povišanega pretoka reke Drave na jezu Melje.


Ob 8.48 je bila na območju občine Dravograd prožena sirena javnega alarmiranja z znakom opozorilo na nevarnost zaradi povišanega pretoka reke Drave. Pretok in vodotoke na terenu spremljajo gasilci PGD Dravograd in pripadniki civilne zaščite.Ob 6.03 je bila na območju občin Cirkulane, Gorišnica, Hajdina, Markovci, Ormož, Ptuj, Središče ob Dravi, Videm in Zavrč prožena sirena javnega alarmiranja z znakom opozorilo na nevarnost zaradi povišanega pretoka reke Drave.


Ob 9.37 je v naselju Ozare v občini Slovenj Gradec posredovali gasilci PGD Stari trg, kjer je podtalnica zalila jašek v dvigalu poslovnega objekta. Gasilci so odvečno vodo izčrpali.


The post Dramatične posledice obilnih padavih: tulijo sirene za nevarnost, gasilci objavili, kako ravnati appeared first on skandal24.si.