Do konca počitnic na Mariborskem Pohorju tudi nočna smuka

Med zimskimi šolskimi počitnicami, torej od včeraj do vključno 11. februarja 2023, bo na Mariborskem Pohorju po končani dnevni smuki vsak dan sledila še nočna. Ta bo potekala med 18. in 21. uro. V tem času bosta v pogonu otroška trakova Bejbika in sedežnica Sleme. Zaradi energetske krize oziroma v luči racionalne porabe električne energije je letos nočna smuka v manjšem obsegu na zgornjem delu Mariborskega Pohorja.


Cena nočne vozovnice za odrasle znaša 26 evrov, za študente, mladino in seniorje 22 evrov ter za otroke in invalide 15 evrov.


Snežni topovi so že pripravljeni


V naslednjih dneh nameravajo dnevno smuko, ki na Mariborskem Pohorju zdaj poteka do Trikotne jase, podaljšati vse do doline. “Trenutno sicer temperature ozračja še ne dopuščajo zasneževanja do doline, so pa snežni topovi že pripravljeni in čakamo napovedano ohladitev,” so povedali v Marpromu.


Prizadevajo si tudi, da bi čim prej znova odprli smučarske povezave Bellevue-Areh. V ta namen intenzivno odpravljajo posledice snegoloma na trasah sedežnice Stolp in vlečnice Videc. Predvidevajo, da bo Stolp obratoval že v soboto, s tem bo omogočeno prehajanje na smučeh z Bellevuja na Areh. Za odprtje povezave v obratni smeri pa bo treba počakati na usposobitev vlečnice Videc. Od danes deluje tudi Partizanka.


Ne glede na ureditev povezav bodo med sektorjema Bellevue in Areh v času zimskih šolskih počitnic med vikendom vozili trije smučarski avtobusi, ob delavnikih pa dva.The post Do konca počitnic na Mariborskem Pohorju tudi nočna smuka appeared first on maribor24.si.