Danes se v Velenju prižiga praznična razsvetljava!


Novoletna jelka bo v soju prazničnih luči bo zažarela danes ob 18. uri, na Titovem trgu se boste lahko zabavali in družili na koncertu Ines Erbus in Davida Amara.


Ob vstopu v praznični čas bo občanke in občane nagovoril tudi župan Mestne občine Velenje Peter Dermol. Praznična razsvetljava, ki bo danes med 17. in 18. uro zagorela tudi na ostalih lokacijah po mestu, bo gorela predvidoma do 15. januarja.


Letošnja novost bodo tri velika srca, ki jih bodo postavili na Titovem trgu, v Starem Velenju in na Visti, ter štirideset vlončenih dvometrskih jelk in smrek, od tega bo trideset vlončenih navadnih smrek postavljenih na Titovem trgu, deset vlončenih kavkaških jelk pa na trgu v Starem Velenju. Po praznikih bodo naravne smreke, ki bodo okrašene z baterijskimi LED lučkami, vrnili dobavitelju, kavkaške jelke pa bodo posadili na zelenice po mestu. Novoletno jelko, ki krasi Titov trg, je mestu podaril občan Jože Činžar z Gorice.


Velenje bo okrašeno z elementi na uličnih svetilkah, svetlobnimi trakovi na drevesih in samostojnimi elementi v mestnem središču. Letos bodo s praznično razsvetljavo v mestnem središču ponovno zažarele tudi priljubljene sprehajalne lokacije, in sicer Vista – park z razgledom, prenovljen trg v Starem Velenju in Goriška cesta. S svetlobnimi skulpturami bosta okrašeni tudi dve krožišči, in sicer pod Velenjskim gradom in pri Sončnem parku.

Praznični projekt Čarobni december 2022 bo v Velenju potekal ves mesec december. Naj izpostavimo le nekaj večjih dogodkov:  • 5. decembra pripravljamo v Starem Velenju prihod Miklavža,

  • 8. decembra pa na Titovem trgu prihod dedka Mraza.

  • 17. decembra bo v mestnem središču Praznični sejem, manjši praznični sejem pa bo že 3. decembra na Velenjskem gradu.

  • Čarobna promenada se bo začela 19. decembra.

  • Veseli december bomo zaključili s silvestrovanjem na prostem, in sicer na Titovem trgu, ob 18. uri bomo priredili otroško silvestrovanje, ob 22. uri pa sledi zabava z zasedbo Rok ‘n’ band.


Vsako leto malo drugačno, naj bo letos še bolj čarobno!


 


Spletno uredništvo

VIR: www.visitsaleska.si, MOV