Danes bo na severu ter ponekod na vzhodu več oblačnosti, možne bodo plohe


Danes bo na severu ter ponekod na vzhodu več oblačnosti, možne bodo plohe

Danes bo na severu in ponekod na vzhodu zmerno do pretežno oblačno, drugod bo več jasnine. Na severovzhodu so možne plohe. Pihal bo veter zahodnih in severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 12 °C.

Jutri bo več jasnine na zahodu, na vzhodu pa bo več oblačnosti. V severovzhodni Sloveniji ni izključena kakšna kaplja dežja. Zjutraj bo ponekod na Primorskem pihala šibka burja, ki bo dopoldne ponehala. Čez dan bo ponekod pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 1, na Primorskem do 3, najvišje dnevne od 6 do 10, na Primorskem do 12 °C.

Obeti

V soboto bo na vzhodu zmerno do pretežno oblačno in povečini suho, drugo bo precej jasno. Pihal bo severni veter, na Primorskem burja. V nedeljo bo večinoma oblačno in bolj hladno.

Vremenska slika

Nad Atlantikom in zahodno Evropo vztraja obsežno območje visokega zračnega tlaka, nad vzhodno Evropo pa je ciklonsko območje. K nam v nižjih zračnih plasteh z vetrovi zahodnih smeri priteka razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo v krajih severno in vzhodno od nas pretežno oblačno, možne bodo občasne padavine, deloma plohe. Drugod bo dokaj jasno. Na območju severnega Jadrana bo večji del dneva pihal veter zahodnih smeri, v krajih vzhodno od nas pa se bo veter popoldne obrnil v severno smer.

Jutri bo v krajih vzhodno od nas pretežno oblačno, možne bodo rahle padavine. Več oblačnosti bo občasno tudi v krajih severno od nas. Drugod bo večji del dneva sončno. Pihal bo jugozahodni veter.

Vir: ARSO Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Kako prezračiti prostor, ko je hladno? Uporabite pravilo 3×5

Znano je, da je zračenje prostorov, v katerih bivamo potrebno tudi, ko je hladno. Zračimo zato, da se zaščitimo pred virusi, očistimo zatohel zrak in ustvarimo zdravo klimo v prostoru. Navsezadnje z zračenjem preprečimo tudi pojav plesni. A ko bo zunanja temperatura padla pod ničlo, bo marsikdo tega nasveta zanemaril.


Nemška revija Focus ugotavlja, da je zračenje prostorov preprosto tudi, ko je zunaj hladno. Uporabiti moramo pravilo 3×5… več tukaj.


Objava Danes bo na severu ter ponekod na vzhodu več oblačnosti, možne bodo plohe je bila najprej objavljena na Portal24.