Cene nafte so se dvignile proti 75 dolarjem


Cene nafte so se dvignile proti 75 dolarjem

Cene nafte so se dvignile proti 75 dolarjem za sod. Reševanje švicarske banke Credit Suisse je namreč zmanjšalo strahove, da bi lahko tveganja v bančnem sektorju zmanjšala gospodarsko rast in povpraševanje po nafti. Na londonski borzi je bila cena soda po poldnevu za 79 centov višja kot včeraj ob koncu trgovanja. Znašala je 74,58 dolarja. Na ameriškem trgu so za sod trgovali z 69,03 dolarja, kar je za 1,39 dolarja več.

Trge so pretekli teden pretresli pretresi v bančnem sektorju, ki so jih povzročile težave v skupini srednje velikih ameriških bank in švicarski Credit Suisse. Razpoloženje se je izboljšalo, potem ko je UBS prevzela Credit Suisse. Centralne banke v evroobmočju, ZDA, Švici, Veliki Britaniji, na Japonskem in v Kanadi pa so napovedale, da se bodo za zagotavljanje likvidnosti v finančnem sistemu povečale odvisnosti od menjalnega mehanizma.“Nervoza je še vedno prisotna”

“Nervoza glede bank se je včeraj morda polegla, a je še vedno prisotna. Zdi se, da je kriza v doglednem času rešena, a še vedno obstaja bojazen pred novim valom prodaje,” je dejal Stephen Brennock iz PVM.

Trgovci se bojijo, da bi lahko kriza v bančnem sektorju zavirala gospodarsko rast. Slednje bi pomenilo tudi šibkejše povpraševanje po nafti. Pozornost vlagateljev je zdaj usmerjena k seji ameriške centralne banke, ki bo jutri po zaključku sporočila odločitev o obrestnih merah.

Indeks dolarja je znova padel… več na Biznis24

Azijske delnice počasi rasejo, strahovi zaradi bank ostajajo

Azijske delnice so se dvignile z najnižjih vrednosti. Reševanje banke Credit Suisse je namreč povzročilo prodajo bančnih delnic in to kljub temu, da je bilo razpoloženje klavrno, trgovci pa zaradi stresa v finančnem sistemu niso bili prepričani, kako se bodo na to odzvali oblikovalci politik Federal Reserve… več tukaj.
Objava Cene nafte so se dvignile proti 75 dolarjem je bila najprej objavljena na Portal24.