Caterina Sinigoi se pripravlja na sezono, ki bi ji lahko spet odprla vrata reprezentance


Najboljša alpska smučarka pri nas Caterina Sinigoi se že celo poletje vneto pripravlja na novo sezono, ki bo morda ključna v njeni karieri. Tekmovalka SK Devin, ki bo letos prestopila v starejšo mladinsko kategorijo in bo torej tekmovala samo med mladinkami (ne več med mlajšimi mladinkami, kot doslej, ampak tudi proti tri leta starejšim smučarkam), se je poleti vneto pripravljala doma in pilila še kako potrebno kondicijo, veliko pa je tudi smučala.


Cilj sezone je jasen. Če Sinigoieva želi vnovič odpreti vrata reprezentance, mora osvojiti tako imenovani niz tekem Fis Gran premio d’Italia ali pa izstopati po tehnični plati. V obeh primerih mora zbirati dobre rezultate v obeh tehničnih disciplinah, zato bo cilj sezone tudi ta, da v veleslalomu napreduje, a ne da bi zato trpel trening slaloma, kjer je že zelo visoko.


Sinigoieva, letošnja maturantka liceja France Prešeren, ki ima tudi status športnika, se je v teh dneh vrnila med šolske klopi, v soboto pa je spet odpotovala na Stelvio, kjer jo čaka nov sklop smučarskih treningov, vseskozi pa bo nadaljevala s kondicijsko vadbo.


Več v nedeljskem Primorskem dnevniku.