Božična bajka Slovenije v Mozirskem gaju kmalu odpira svoja vrata


V letošnji, 7. Božični bajki Slovenije, bo Mozirski gaj ponovno zasijal v 1,7 milijona prazničnih lučk.


 


Božična bajka Slovenija tudi letos nosi sporočilo. Sporočilo upanja, ljubezni in pozitivizma. Tako kot vedno, bo zimska pravljica tudi to sezono razdeljena na tematske vrtove. S tem želijo obiskovalcem ponuditi čim več prijetnih in posebnih doživetij. Vsak vrt, ki bo edinstveno urejen, pa prinaša sporočilo ljubezni in podpore.


7. Božična bajka Slovenije bo svoja vrata odprla v soboto, 26. novembra, ob 16. uri.

Kot vsako leto, tudi letos Božična bajka Slovenije ustvarja nove zgodbe, je drugačna in unikatna, vsekakor vredna obiska. Tudi letos bo v njej zasijalo 1,7 milijona prazničnih lučk.


Čeprav je cilj prižgati 2 milijona lučk, da bi po ena zagorela za prav vsakega Slovenca, letos iz solidarnosti do evropske energetske krize števila lučk ne bodo povečevali. Tako jih bo, enako kot lani, zagorelo 1.700 000, četudi že od prve Božične bajke Slovenije koristijo tehnologijo 100% LED, kar pomeni, da za celotni projekt potrebujejo zelo malo energije. Ta namreč porabi le 8 kw/h elektrike, kar je enako porabi povprečnega slovenskega gospodinjstva.


Tudi letos bodo dogajanje popestrili z obiski Miklavža in Božička. Obiskovalci pa se bodo občasno lahko sprehodili med stojnicami, na katerih se bodo predstavili njihovi stalni partnerji in lokalni obrtniki.


Vabljeni torej v Božično bajko Slovenije od 26. 11. 2022 do 8. 1. 2023, vsak dan od 16. do 21. ure. Naj bo letošnji advent pravljičen.


Spletno uredništvo
VIR: www.mozirskigaj.com, Maja Horvat, vodja PR za Mozirski gaj