Big Pharma bo zaradi naraščajoče debelosti okrepila ‘zlato mrzlico’


Big Pharma bo zaradi naraščajoče debrloste okrepila ‘zlato mrzlico’




Big Pharma bo zaradi naraščajoče debelosti okrepila ‘zlato mrzlico’. Iskanje zdravila proti debelosti je sodobna zlata mrzlica za proizvajalce zdravil. Eli Lilly, ocenjena na 347 milijard dolarjev, z skoraj 207 milijard dolarjev vrednim Novo Nordiskom, sodeluje pri ustvarjanju zdravila za hujšanje, ki bo dosegljiv trgu, ki naj bi bil do leta 2030 vreden 50 milijard dolarjev.





Toda uspeh in izum omenjene dvojice je mamljiv tudi za tekmece in manjše igralce. Slednje bi lahko sprožilo val sklepanja poslov in nižje donose tudi na kapitalskih trgih.





Približno 40 odstotkov Američanov ima, po podatkih ameriških centrov za nadzor in preprečevanje bolezni, indeks telesne mase 30 ali več. Zdravstveni stroški so samo zaradi tega leta 2019 znašali skoraj 173 milijard dolarjev.





Dieta in telesna vadba bi morali biti najcenejše zdravljenje, a žal delujeta le redko. 





Bariatrična operacija, pri kateri se okoli želodca namesti trak in pomeni, da pacientu ni treba jesti veliko, da bi se počutil sitega, lahko povzroči do 35-odstotno izgubo teže, vendar je za mnoge sama operacija kot takšna zelo neprivlačna.





GLP-1




Zdaj se zdi, da je razred zdravil, znan kot analog GLP-1, ki jih prodajata Novo Nordisk in Eli Lilly, skoraj tako dober kot bariatrična operacija. 





Zdravilo Mounjaro je pri ameriški testni skupini, med ne davnim preiskušanjem, zmanjšal težo sodelujočih bolnikov za več kot 20 odstotkov. 





Zdravila ciljajo na receptorje v možganih, ki zmanjšujejo apetit in pomagajo ljudem, da se dlje počutijo site.





Analitiki menijo, da bo zdravilo Wegovy podjetja Novo Nordisk do leta 2030 prineslo skoraj 9 milijard dolarjev prihodkov. Zravilo Mounjaro podjetja Eli Lilly pa bi do leta 2030 ustvarilo 21 milijard dolarjev prodaje, navaja Visible Alpha





Trg debelosti bi lahko do takrat znašal 50 milijard dolarjev, ocenjuje Morgan Stanley. To pojasnjuje, zakaj se je cena delnice Novo Nordiska v zadnjih dveh letih podvojila in se trguje z 28-kratnikom terminskega dobička, kar je skoraj dvakrat več od evropskega povprečja.





A vodilni podjetji morda ne bosta dolgo ostali v prednosti.  Na izdelkih proti debelosti namreč delata tudi 276 milijard dolarjev vreden Pfizer, in 206 milijard dolarjev težka AstraZeneca.





Vsak proizvajalec zdravil, ki upa, da bo deležen dela pogače, bi lahko kupil biotehnologijo, kot jo ima Zealand Pharma in je vredna 1,4 milijarde dolarjev ali Altimmune za 447 milijonov dolarjev.





Pomaga tudi dejstvo, da se tehnologija GLP-1 že uporablja pri zdravljenju sladkorne bolezni, kar novim udeležencem olajša napredek. Večja konkurenca pa bo znižala cene.





Vprašanje je tudi, koliko ljudi bo jemalo zdravila in po kakšni ceni. Vlade, ki jim primanjkuje denarja, lahko dajo prednost pred preventivnimi zdravljenji, kot je omenjeno proti debelosti, prednost npr. zdravilom proti raku.





Da bi trg dosegel 50 milijard dolarjev letne prodaje, bi se moralo z zdravilom GLP-1 zdraviti več kot 3 milijone ljudi. Vse to ob predpostavki letnega stroška zdravljenja okoli 16.000 dolarjev, kar je Wegovyjeva cena po rednem ceniku.





To je skoraj 4 odstotke “debelega” ameriškega prebivalstva. 





Toda 50-odstotno znižanje cen, ki je zelo verjetno, bi znižalo letno prodajo na 25 milijard dolarjev. 





To nato delite med šest proizvajalcev zdravil. Vsak bi tako iztržil le nekaj več kot 4 milijarde dolarjev. 





Zaključek je skoraj grozljiv. Brez vedno večjega števila pacientov bo morda treba zmanjšati upanje vlagateljev glede debelosti.





Vir: Reuters


Objava Big Pharma bo zaradi naraščajoče debelosti okrepila ‘zlato mrzlico’ je bila najprej objavljena na Portal 24.