Bidnov svetovalec zaradi podpore Trumpu Janezu Janši očital, da je bil zaprt zaradi korupcije – Poglejte, kako ga je o dejstvih “podučil” slovenski premier


Državni sekretar za nacionalno varnost v razpadli vladi Marjana Šarca, Damir Črnčec, je na Twitterju objavil kritičen zapis na račun predsednika vlade Janeza Janše, ker je le-ta v ameriški predsedniški tekmi odkrito podprl republikanskega kandidata Donalda Trumpa. Črnčec meni, da se je Janša s “čivkom” nedemokratično vmešal v volitve v ZDA in da je želel preusmeriti pozornost od bojda slabega soočenja z drugim valom epidemije novega koronavirusa. Janša je s tem razjezil tudi Bidnovega svetovalca Michaela Carpenterja, ki je celo v slovenščini zapisal, da je to “sramota”. Slovenskega premierja je obtožil, da je bil dvakrat obsojen na zaporno kazen zaradi korupcije, a je Janša Carpenterju hitro vrnil žogico: Zdaj končno razume, zakaj ga Trump označuje za “močvirnika”.


Spomnimo, Janez Janša je pred dnevi “čivknil”, “da spoštujemo težko in tragično osebno življenje Joa Bidna ter nekatere njegove politične dosežke v pretklosti. A če bi bil danes izvoljen, bi bil eden od šibkejših predsednikov v zgodovini. Ko svobodni svet nujno potrebuje močne ZDA kot kdajkoli prej. Pojdi in zmagaj, Trump”.