Besni Odlazek postavil Golobu ultimat: firmo Salomon hočem nazaj, do konca leta. Toda Žiga Debeljak se to boji podpisati.

Pri Odlazku so besni, nervoza je na višku. Jezen je Tomaž Vesel, nekdanji vplivni predsednik računskega sodišča in bivši vrhunsko plačani pogodbeni funkcionar Fife, ki je danes praktično pozabljen obtičal kot direktor Dolenjskega lista, kjer je tudi edini zaposleni. Resda, tako naši viri, ni slabo plačan, kupil si je - ob ločitvi - stanovanje v centru Ljubljane (od Barbare in Aleksandra Čeferina), toda slabe volje pogleduje proti Gregorčičevi: saj vse, kar je zdaj "dobil" Robert Golob, je bilo namreč sprva pripravljeno zanj, na koncu pa so Golobovi kakor pozabili še na tiste obljube, da ga bodo - Vesela namreč - spravili v dva močna nadzorna sveta.


Še bolj jezen od Vesela, pravzaprav besen, pa je Martin Odlazek. Primer družbe Salomon, ene krovnih družb njegovega smetarsko-medijskega imperija, je obtičal na pritožbenem sodišču v Novem mestu, potem ko je sodišče na prvi stopnji sprejelo zamudno sodbo, ki je Odlazka (formalno sicer Dolenjski list) izločila iz družbe, lastništvo celotne dr