Kot ste najbrž opazili, smo se po »protestniškem« letu 2020, ko smo se strastno in z dobrimi nameni metali na glavo za ščitenje narave, potegnili nazaj in nismo več vlečni konj vseh mogočih (političnih) aktivizmov. Naš namen je reševanje rek pred nepotrebnim uničevanjem, ne pa tako zelo moderna agitacija, ki se skoraj vedno konča v korist oportunističnih političnih strank. A tokrat ne bomo tiho.


Čas je, da bobu rečemo bob. Nova vlada, z Golobom in »svobodo« na čelu, je v mnogih pogledih obravnavanja okolja in narave (ter še česa) precej slabša od prejšnje Janševe, pa če si priznate ali ne. Odločila se je namreč za še bolj krut korak zoper okolje; okolje bi rada izročila v roke onesnaževalcev – energetiki! Če jih to nedeljo ne bomo usekali po prstih, se zna zgoditi, da se bomo poslovili od zadnjih slovenskih divjih rečnih odsekov, saj je za energetike, ki so se znašli v političnem vrhu, edina vrednota denar.

Govorimo o Referendumu o noveli Zakona o vladi. Če bo novela sprejeta, bi s tem okolju zadali zadnji udarec; energetiki bi prevzeli tudi vodenje upravnih postopkov in si sami izdajali soglasja k posegom v okolje. Zanimivo in sila demokratično, kajne?

Povedano po domače: če niste za to, da vlada okolje izroči v roke energetikov, na Referendumu o noveli Zakona o vladi glasujte PROTI. Premislite in ravnajte seveda po svoji vesti.


Več informacij, argumentov in seznam podpisnikov poziva pa tule: https://www.dprs.si/…/236-proti-izrocitvi-okolja…

#novavlada #izdezjapodkap #golob #svoboda #novelazakonaovladi #referendum #mop