Ali nimamo že dovolj migratov? Slovenija bi jih sprejela še iz duha solidarnosti?

Duh solidarnosti, je očitno nova besedna zveza naše vlade, ki bo še naprej sprejemala begunce, ki so se zatekli v druge države.


Iz Malte pride 5 migrantov


Slovenija je v sredo Evropski komisiji izrazila pripravljenost, da v okviru reševanja aktualne problematike izkrcavanja migrantov na Malti sprejme pet oseb iz ranljivih skupin oziroma zaščite potrebnih oseb. Gre za enkratni ukrep v duhu solidarnosti in humanosti, so danes sporočili iz urada vlada za komuniciranje. Res je, da je Malta mala država, a tako, kot vse evropske države, razen mogoče Madžarske in Poljske, ima tudi Slovenija, kot mala država težave s številom ilegalnih migrantov.


Kot so zapisali v sporočilu za javnost, naj bi šlo za enkratni ukrep v duhu solidarnosti do najmanjše države članice EU Malte in humanosti do pomoči potrebnih, s čimer Slovenija potrjuje svojo zavezanost k EU politiki solidarnosti in iskanja skupnih rešitev za migracijska vprašanja. A vendar, se res lahko vprašamo, ali tak ukrep res lahko pripomore k iskanju rešitev, ali pa sprejemanje migrantov zaradi “duh solidarnosti” krizo še bolj poglablja.


Malteška vlada je namreč zavračala prihod migrantov, dokler države članice EU niso izrazile pripravljenosti, da bodo sprejele zadostno število od skoraj 300 migrantov. Okoli 250 migrantov je bilo namreč na otoku že od prej.


vir: Maribor24


M.G.