46-letnik trčil v žensko, ki je prečkala avtocesto, ta je na kraju umrla

Kot piše VECER.COM je na primorski avtocesti Ljubljana-Koper se je v četrtek okoli 21.30 med obema počivališčema na Lomu zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrla 74-letna državljanka Romunije, ki je peš prečkala avtocesto, so sporočili iz Generalne policijske uprave.


74-letnica je prečkala avtocesto pri počivališču Lom. Ko se je nahajala na voznem pasu za smer proti Kopru, je vanjo trčil 46-letni voznik osebnega avtomobila s polpriklopnikom, ki je pripeljal iz smeri Ljubljane. Peška je zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče.


Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 84 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, osem nesreč pa se je končalo z lahkimi poškodbami. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 48 kršitev javnega reda in miru ter 83 kaznivih dejanj.


Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 32-krat posredovali na javnih krajih in 16-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so tri vinjene kršitelje. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli 13 vozil.


Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 30 tatvin, 24 vlomov, osem poškodovanj tuje stvari, sedem kaznivih dejanj nasilja v družini, tri grožnje, tri drzne tatvine in tri povzročitve telesnih poškodb, dve ponarejanji denarja in dve preprečitvi uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi ter kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami. Izrekli so tudi štiri ukrepe prepovedi približevanja.


VIR:VECER.COMAVTOR:A.L., STA – FOTO:PIXABAY(simbolična fotografija)


The post 46-letnik trčil v žensko, ki je prečkala avtocesto, ta je na kraju umrla appeared first on savinjska.info.